وبلاگ - آخرین اخبار
معیارهای انتخاب همسر

معیارهای انتخاب همسر مناسب چیست و چگونه آنها بدانیم و بررسی کنیم؟ این پرسش اصلی ترین و مهم ترین سوال در دوران قبل از ازدواج است. دختر و پسر پیش از دواج باید بدانند چه معیارهای برای انتخاب همسر آینده ی خود دارند؟ سپس باید بدانند کدامیک از این ملاک های انتخاب همسر، دارای اولویت و اهمیت بیشتری است؟ در مرحله ی آخر باید بررسی کنند که فردی که می خواهند با او ازدواج کنند، چه مقدار از این معیارهای درخواستی ایشان را دارا است؟ در این مقاله که در سایت حامد یزدخواستی (مشاوره پیش از ازدواج و خانواده) منتشر شده است، تلاش می شود پاسخ این پررسی بصورت شفاف و کاربردی برای شما عزیزان داده شود.

معیارهای مناسب انتخاب همسر چیست؟

معیارهای مناسب انتخاب همسر شایسته می توان دسته تقسیم کرد. البته باید توجه داشت بصورت کلی ملاک های انتخاب همسر را می توان از جنبه های گوناگون مورد بررسی قرار داد. به عنوان مثال: معیار انتخاب همسر از نظر اسلام، معیار انتخاب همسر از نظر حضرت علی (ع) و یا معیارهای انتخاب همسر از نظر روانشناسی. در این مقاله ما تلاش می کنیم معیارهای انتخاب همسر مناسب از دیدگاه های روانشناسی مورد بررسی قرار می دهیم. از دیدگاه روانشناسی ملاک های انتخاب همسر دارای طبقه بندی زیر است:

  • ویژگی های شخصیتی
  • ویژگی های جسمانی
  • ویژگی های فرهنگی و مذهبی
  • ویژگی های خانوادگی
  • ویژگی های اقتصادی
  • ویژگی های تحصیلاتی
  • ویژگی های جنسی
  • ویژگی سنی

قاعدتا هدف اصلی دوران آشنایی قبل از ازدواج یا دوستی های پیش از ازدواج، بررسی همین معیارها ویژگی ها است. باید در این دوران توجه بیشتر خود را صرف این مطلب کنید که آیا فردی که قصد ازدواج با او را دارید آیان این ویژگی ها و ملاک های مورد نظر شما را دارا هست یا نه؟ در ادامه به بررسی هر یک از این معیارها می پردازیم.

معیارهای شخصیتی انتخاب همسر

معیارهای شخصیتی در انتخاب همسر شایسته چقدر مهم است؟

ثبات و هماهنگی شخصیتی زن و مرد، از دیدگاه روانشناسانه یکی از عامل های مهم در پایداری زندگی مشترک است. بی ثباتی و عدم تناسب شخصیتی زوجین از علت های اصلی تنش ها و مشاجراتی است. بنابراین ابتدا باید بدانید خود شما چه ویژگی شخصیتی دارید. سپس بررسی کنید چقدر دختر و پسری که قصد ازدواج با او را دارید، با ویژگی های شخصیتی شما هماهنگ است. البته وظیفه بررسی این تناسب شخصیتی بیشتر بر عهده مشاور پیش از ازدواج است. به غیر بررسی تناسب شخصیتی، شما هم باید مشخص کنید، فردی که می خواهید با ازدواج کنید، می خواهید چه ملاک های شخصیتی داشته باشد. مثلا برای شما مهم است وی فردی مهربان، مسئولیت پذیر و مستقلی باشد. پس اگر این صفات یا هر صفت دیگر شخصیتی، برای شما مهم است باید بصورت مصداقی و رفتاری مشخص کنید. منظور از رفتاری مشخص کردن صفت شخصیتی، بیان انتظار رفتاری است. به عنوان نمونه ما فردی را که روزانه حداقل یک یا دو تماس تلفنی با من داشته باشد، هنگامی که غمگین باشم در کنارم بماند را فردی مهربان می دانم. بنابراین حتما ابتدا معیارهای شخصیتی مورد نظر خود را در انتخاب همسر مشخص کنید. پس از آن برای هر صفت شخصیتی انتظارت رفتاری یا مصدایق آن ویژگی شخصیتی را بنویسید. بدین صورت شما خیلی آسانتر می توانید ارزیابی کنید که آیا زن یا مردی که برای ازدواج مدنظر قرار داده اید، آیا ویژگی مورد نظر شما را دارد یا نه؟

معیارهای جسمانی در انتخاب همسر

معیارهای جسمانی در ایجاد گرایش و جذاب فیزیکی و جنسی بسیار مهم است. پس حتما باید توجه کنید که فردی که کاندیدای ازدواج با شما است، حتما باید انتظارات فیزیکی و جسمی مورد نظر شما را تأمین کند. البته حتما در این بخش باید بین زوجین هماهنگی و تناسب وجود داشته باشد. عدم تناسب در بعد جسمی میزان انگیزه و گرایش زوجین نسبت به همدیگر را بسیار کاهش می دهد. این عدم هماهنگی در دراز مدت حتما دلیلی بر وجود سردی در رابطه، بویژه ی روابط جنسی، زن و مرد می شود. معیارهای جنس به سه دسته تقسیم می شوند:

  • معیارهای زیبایی جسمانی: زوجین باید از نظر زیبایی برای یکدیگر دلنشین باشند. از طرف دیگر باید این جنبه باید با هم تناسب داشته باشند. وجود تفاوت از نظر جسمی ممکن است پیامدهای منفی داشته باشد مانند حساسیت زیاد در مراقبت از همسر زیبا، ترس از از دست دادن و خیانت، کاهش اعتماد بنفس همسر وغیره
  • معیارهای در مورد به اندازه اندامهای بدن (چاقی و لاغری): این معیار هم بسیار مهم است بویژه در زمینه گرایش جنسی به همسر آینده است. ما باید از اندازه و نوع هیکل فردی که می خواهیم با او ازدواج کنیم، رضایت داشته باشم. نبود این رضایت بسیار خطرناک است و باعث بی میل جنسی به همسر می شود.

معیارهای فرهنگی و  مذهبی در ازدواج

داشتن تناسب فرهنگی و مذهبی از جمله اتفاقات مهمی است که باید بین زوجین اتفاق بیفتد. وجود هماهنگی فرهنگی و مذهبی پیامدهای مثبت بسیاری برای زندگی مشترک دارد. از جمله ی این پیامد های مثبت:

  • اشتراک نظر در زمینه های گوناگون
  • تفاهم در مورد نحوه لباس پوشیدن و پوشش
  • تمایل زیاد به گفتگو کردن
  • سبک زندگی هماهنگ و یکسان
  • توافق داشتن در مورد چگونگی اجرا مراسم های ازدواج
  • توافق داشتن در مورد تربیت فرزندان
  • افزایش قدرت درک متقابل همدیگر

معیارهای جسمی انتخاب همسر

قاعدتا نبود هماهنگی فرهنگی و مذهبی باعث می شود تمامی این محسنات از بین برود و بجای آن بسیاری از پیامدهای منفی بویژه عدم تفاهم در زمینه های مختلف بروز پیدا کند. باید توجه داشته باشید اگر شما فردی هنری هستید و به مسائل هنری و زیبایی شناختی علاقه وافری دارید نمی توانید با فردی که بیشتر تمرکز خود بر روی کسب و کار و بازار گذاشته است ازدواج کنید. چون هیچ فصل مشترکی برای گفتگو کردن پیدا نمی کنید، بنابراین اولین فکری که در برخورد با هم به ذهن شما می آید این است است «او مرا درک نمی کند». بنابراین توجه داشته باشید تناسب فرهنگی و مذهب یکی از عامل های اصلی در ایجاد حس تفاهم و اشتراک نظر بین دختر و پسر است. نبود این تناسب مثل این است که این دو از دو سیاره متفاوت آمده اند و اصلا حتی نمی توانند معناهای گفته های یکدیگر را بفهمند.

معیارهای خانوادگی در انتخاب همسر شایسته

اولین نکته مهم در مورد خانواده در قبل ازدواج، پذیرش دو خانواده است. خانواده پسر باید دختر را بخوبی بپذیرند. خانواده دختر هم باید در پذیرش پسر به عنوان داماد خود مشکل نداشته باشند. اگر خانواده در پذیرش عروس و داماد مشکل داشته باشند، در ادامه فرایند ازدواج حتما مشکلات زیادی پیش خواهد آمد. بنابراین تا خانواده فرد مورد نظر را تأیید نکرده است، به ازدواج جدی فکر نکنید. نکته ی دیگر در اتباط با خانواده تناسب و هماهنگی فرهنگی، اقتصادی و مذهبی خانواده ها است. بهتر است خانواده زن و مرد زمینه های ذکر شده با هم اختلاف زیادی نداشته باشند. وجود تفاوت در این زمینه ها ممکن است تنش ها و اختلاف های زیادی را بین دختر و پسر ایجاد بکند. از جلمه این تنش ها:

  • احساس سرخوردگی و کاهش اعتماد بنفس یکی از زوجین
  • بالا گرفتن تنش ها زوجین در ارتباط با حمایت از خانواده خود
  • عدم احساس پذیرش از طرف خانواده همسر
  • ایجاد حس تنهایی و بی پناهی در زوجین
  • عدم تفاهم در مورد چگونگی اجرا مراسم های ازدواج
  • تنش شدید در مورد میزان مهریه

معیارهای اقتصادی و تحصیلاتی در انتخاب همسر مناسب

قبل از ازدواج باید بدانید چه انتظارت اقتصادی، شغلی و تحصیلاتی از همسر خود دارید. باید با جزئیات این معیارهای خود را مشخص کنید. به عنوان نمونه خانم در هنگام بررسی معیارهای انتخاب شوهر باید تعیین کنند همسر آینده آنها چه مدرک تحصیلی، چه شغلی با چه میزان درآمد داشته باشد؟ آیا همسر آنها خانه یا ماشین از خودش داشته باشد؟ اگر همسری می خواهید که دارای مدرک لیسانس باشد و شغل کارمندی داشته باشد، اصلا با فردی که دیپلم دارد و در بازار مشغول بکار است ازدواج نکنید. چون اگر ازدواج کردید می خواهید وی را تحت فشار قرار دهید که برود دانشگاه درس بخواند و استخدام یک ادراه دولتی شود. در واقع این رفتار در برابر همسر به وی حس عدم پذیرش و ضعف می دهد. بنابراین پیش ازدواج حسابی چشمان خود را باز کنید و برای خود مشخص کنید چه انتظاراتی از همسر خود دارید تا بعد با مشکل روبرو نشوید. توجه داشته باشید بهتر است آقابان ها نسبت به خانم ها از نظر مدرک تحصیلی یک رتبه بالاتر یا حداقل همسان باشند. مثلا اگر خانم لیسانس است  آقا فوق لیسانس باشد.

معیارهای جنسی برای انتخاب همسر

ملاک های جنسی در ازدواچ چه باید باشد؟

مهمترین ملاک جنسی در ازدواج است که زن و مرد از نظر میل جنسی با هم تناسب داشته باشند. یکی از آنها گرم مزاج نباشد و دیگری سرد مزاج. وجود تفاوت زیاد در میل جنسی ممکن است بسیار خطرناک باشد. ممکن است اختلاف در مزاج و میل جنسی به طلاق ختم شود. دومین مسأله دیگر این است که آیا اندام زن و مرد گرایش جنسی به سمت همدیگر ایجاد می کند. اگر برای شما سخت است که در قبل از ازدواج معیارها و انتظارت جنسی که از فرد مود نظر دارید بپرسید، بهترین راه این است که در هنگام مشاوره پیش از ازدواج، از روانشناس بخواهید شما را در این زمینه راهنمایی کند.

چه میزان تفاوت سنی در هنگام ازدواج مناسب است؟

بهترین تفاوت سنی بین دختر و پسر در زمان ازواج 2 الی 4 سال است. البته توجه داشته باشید قانون مطلقی در این میزان اختلاف سنی زن و مرد در هنگام ازدواج وجود ندارد. ولی نکاتی باید در مورد سن ازدواج رعایت شود:

  • مرد از نظر سنی بزرگتر از زن باشد.
  • اختلاف سنی زیاد مشکل آفرین است (معمولا اختلاف سنی بیش از 10 سال)
  • ازدواج در سنین پایین بخاطر بودن در مرحله هویت یابی مشکل آفرین است

مشاوره پیش از ازدواج

برای بررسی معیارهای انتخاب همسر مناسب از مشاوره ازدواج کمک بگیرید

دوران آشنایی قبل از ازدواج همیشه همراه با اضطراب و نگرانی های خاص خود است. ممکن این نگرانی ها مانع از این شود که بخوبی نسبت به معیارهای انتخاب همسر آگاه شویم. یا اینکه اصلا شیوه بررسی و مطابقت دادن این ملاک های ازدواج را نمی دانم. در این زمان ها بهترین راه حل برای انتخاب همسر خوب کمک گرفتن از مشاور پیش از ازدواج است. آنها در این زمینه تخصص های لازم را دارند و به ما کمک می کنند تا انتخاب آگاهانه ای داشته باشیم تا در آینده از زندگی مشترک خود پشیمان نشویم. یکی از این متخصصان آقای حامد یزدخواستی است که دارای چندین سال سابقه فعالیت در زمینه ی خانواده و ازدواج است. اگر قصد مشاوره تلفنی دارید می توانید با کلیک بر اینجا از طریق سایت و اپلیکیشن اسنپ دکتر از ایشان مشاوره بگیرید. اگر هم از شهروندان عزیز اصفهانی هستید می توانید برای رزو وقت با شماره همراه 09367889355 تماس بگیرید.

3 پاسخ

تعقیب

  1. […] و حیاتی ترین مراحل زندگی هر فرد است. در این میان شناخت طرف مقابل به عنوان همسر و اینکه آیا او برای زندگی مناسب است یا نه کار پیچیده ای […]

  2. […] و اولویت های آن را مشخص کنید. همچنین در مورد این معیارها و انتظارات از همسر آینده با او گفتگو […]

  3. […] هم مهم است. شاید از خود بپرسید چرا؟ بخاطر اینکه معمولا معیارهای ما برای ازدواج و انتظاراتی که همسر آینده خود داریم، از صفات شخصیتی ما […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره

جدول کاری

از میان زمان‌های زیر تماس بگیرید

مشاور حامد یزدخواستی در ساعات زیر در خدمت شما کاربران عزیز است