وبلاگ - آخرین اخبار
آسنایی قبل ازدواج

آَشنایی قبل ازدواج یکی از مراحل مهم و اساسی فرایند ازدواج است که گاها با دوستی اشتباه گرفته می شود. باید بدانید که اول گام یک ازدواج موفق کسب اطلاعات مفید در دوران آشنایی قبل از ازدواج است. در این دوران باید یکسری اصول و قواعدی رعایت شود تا بتوانیم اطلاعات مورد نیاز را دریافت کنیم. قاعدتا داده های بدست آمده در جلسات و دیدارهای پیش از ازدواج در تصمیم گیری درست برای ادامه رابطه به ما کمک می کند. در این مقاله که در سایت حامد یزدخواستی مشاوره خانواده و پیش از ازدواج منتشر شده است، تلاش می شود تا شما را با اصول ارتباطی این دوران بیشتر آشنا کنیم.

در آشنایی قبل ازدواج چه نکاتی را رعایت کنیم؟

برای شروع هر رابطه از جمله آشنایی قبل از ازدواج باید نکات و اصولی را رعایت کنید. ندانستن اصول و چهارچوب ارتباطی متناسب با موقعیت همیشه باعث سردرگمی و آسیب ما در یک ارتباط می شود. یکی از مزیت های رعایت کردن اصول و قواعد در دوران آشنایی پیش از ازدواج  نیفتادن در دام درگیری عاطفی است. شاید یکی از مهمترین مسائل و آسیب های این دوران درگیری عاطفی دختر و پسر با همدیگر است که اکثر با عوارضی چون اضطراب، افسردگی، تصمیم عجولانه برای ازدواج، باج دادن بیش از حد و بسیار دیگر از آسیب های روحی و روانی میشود. در ادامه بررسی این نکات و اصول ارتباطی می پردازیم:

1.اصلا دچار وابستگی عاطفی نشوید. مراقب باشید

یکی از اشتباهات رایج دوران آشنایی قبل از ازدواج درگیری و وابستگی عاطفی است. شاید برای شما این پرسش پیش بیاید که «ما نباید فردی که را با او قصد ازدواج داریم، دوست داشته باشیم؟!». باید در پاسخ این سوال شما بگویم که چرا باید علاقه و جذابیت بین دختر و پسری که در دوران آشنایی پیش ازدواج هستند وجود داشته باشد، ولی وابستگی عاطفی نه. علاقه داشتند اصلا به معنای درگیری یا وابستگی عاطفی نیست. وابستگی عاطفی یعنی اینکه در این دوران بجای اینکه بدنبال بررسی معیارهای ازدواج خود و تطابق این معیارها با فرد مورد نظر باشیم، بیشتر نگران و در پی ابراز علاقه و یا تأیید دوست داشتن و دوست داشته شدن باشیم. انشالله در یک مقاله خیلی مفصل به موضوع اثرات منفی وابستگی عاطفی قبل ازدواج می پردازیم. ولی بدانید که یکی از اثرات مخرب این وابستگی نادیده گرفتن اطلاعات درستی که ممکن است برای ما خوشایند نباشد. به عنوان مثال در همان دوران آشنایی متوجه می شویم دختر یا پسر شکاک است و دائما علاقه دارد ما را چک کند، ولی ما به خود می گوییم «بیچاره بخاطر دوست داشتن زیاد من، اینقدر نگران است». در حالیکه اصلا چنین نیست و پس از ازدواج می فهمیم چه اشتباه بزرگی کرده ایم که به این نشانه ها توجه نکرده ایم.

وابستگی عاطفی

2.معیارهای خود برای انتخاب همسر آینده را بدانید

آگاهی و دانایی نسبت به معیارها و انتظارات از همسر آینده یکی از نکات طلایی در ازدواج موفق است.  من باید بدانیم که از همسر آینده چه چیزهایی می خواهم. این دانستن باعث می شود تا بدانم چه سوال هایی از خواستگارم بپرسم. همچنین بخوبی می دانم به چه نکاتی در ایشان و خانواده اش توجه کنم. در واقع یکی از اهداف اصلی آشنایی قبل ازدواج پی بردن به این پرسش اصلی است که آیا گزینه مورد نظر برای ازدواج معیارهای من را دارا هست یا نه؟ باید تو جه داشته باشیم معیارهای خود را خیلی جزئی و مشخص و شفاف کنید. معیارهای کلی راهنمایی خوبی در انتخاب همسر نیستند. منظور ار اینکه مشخص بودن معیارها این که مصدایق و رفتارهای مرتبط با آن معیار را مشخص کنید. به عنوان نمونه: اگر یکی از معیارهای شما این است دختر یا پسر مهربان باشد، مشخص کنید چه رفتارهایی باید از خود نشان دهد تا این مهربانی را استنباط کنید. مثلا روزانه یک یا دوبار با من تماس بگیرید، هنگامی که خسته یا ناراحت هستم شرایط من را درک کند و دلجویی کند وغیره. مطلع بودن از جزئیات رفتاری معیارهای خود، یک چراغ هدایت خیلی مناسب و کارا در امر انتخاب همسر است. یکی از علت های ازدواج ناموفق و طلاق توجه نکردن و یا ناآگاهی نسب به  معیارهای و انتظارات از همسر آینده است. این ناآگاهی باعث می شود در دروان آشنایی پیش از ازدواج ندانیم بدنبال چه اطلاعاتی باشیم و بیشتر وقت خود صرف درگیری های عاطفی می کنیم.

3.به تاریخچه و گذشته فرد توجه کنید

گذشته فردی که قصد ازدواج با او را دارید مهم است. یکی از نکاتی که در دوران آشنایی قبل ازدواج باید به آن توجه کنید تاریخچه ارتباطی، خانوادگی، تحصیلی، شغلی و قضایی آن است. فعالیت هایی که یک فرد در گذشته انجام می دهد و مطلع شدن از آنها اطلاعات بسیار خوبی از ویژگی های شخصیتی او به ما می دهد. به عنوان نمونه اگر فرد در گذشته مشاغل متعددی را امتحان کرده و پس از مدتی رها کرده است، و هنوز هم شغل مورد نظر خود را پیدا نکرده است، یک معنای بسیار روشن دارد. این حالت نشان دهنده ی این است که ایشان هنوز در دوران هویت یابی است و احتمالا هنوز تکلیف خود با دنیایش را مشخص نکرده است. این حالت می تواند نشانه های از بی ثباتی در تصمیم گیری و یا هیجانی بودن را نشان دهد. داشتن روابط متعدد، خانواده ی از هم گسیخته و پرتنش، ازدواج ناموفق، سابقه کیفری، وجود اختلالات روانی در خانواده و گذشته فرد، نوسانات زیاد در رابطه با دوستان و خانواده همگی از جمله مواردی که باید از آن آگاه شوید. اگر در زمان آشنایی قبل از ازدواج متوجه یکی از این موارد در گذشته فرد شدید، سریعا به یک مشاور ازدواج مراجعه کنید و از وی راهنمایی بخواهید.

رابطه فرد با خانواده

4. به ارتباطات فرد با خانواده خود توجه ویژه بکنید

اگر می خواهید بدانید پس از ازدواج همسر شما چگونه رفتار می کند. چطوری محبت خود را نشان می دهد به روابط او به خانواده اش توجه کنید. ما معمولا همان الگوی ارتباطی با خانواده خود را در ارتباط با همسر خود نشان می دهیم. این جلمه بدین معناست که اگر من خیلی راحت و آسان به پدر، مادر، خواهر و برادر خود ابراز علاقه کنم و قربان صدقه ی آنها برود، حتما به همان راحتی محبت و عشق خود را به ما ابراز می کند. برعکس این ماجرا هم وجود دارد، اگر فردی رابطه پرتنش و مملو از دعوا دعوا با خانواده خود داشته باشد، به احتمال در رابطه با همسر خود هم کنترل خشم کمی خواهد داشت. بنابراین نتیجه می گیریم از نوع ارتباط فردی که قصد ازدواج با آن را داریم.

5.به نحوه مواجه فرد با مشکلات و تنش ها توجه کنید

اگر بخواهید متوجه شوید که فردی آیا منطقی هست یا هیجانی به شیوه مواجه او با مشکلات توجه کنید. این مسئله در دوران آشنایی قبل از ازدواج اهمیت فراوانی دارد. نحوه ی حل مشکلات یا رفع تنش ها نشان می دهد فرد آیا بصورت هیجانی (مثلا خشم، فریاد و یا قهر کردن) و یا بصورت کنترل شده و منطقی (مثلا با گفتگو کردن، مشورت گرفتن از متخصصان  و صبوری) مشکلات را حل می کند. افرادی که روش حل مسائل آنها بصورت هیجان محور است قاعدتا در تنظیم و کنترل هیجان مشکل دارند و بصورت کامل نمی توانند مسئله ای حل و تمام کنند. تصمیمات آنها معمولا تحت تأثیر هیجان ها است که این امر باعث می شود تصمیمات و رفتارهای آنها بی ثبات شود. این بی ثباتی بدین خاطر است که هیجانها زود گذر است و خیلی زود فروکش می کند، بخاطر همین فرد معمولا پس از هر تصمیمی، نظرش تغییر پیدا می کند. در مقابل فردی که حل مسئله آن بصورت منطقی است، دارای تصمیمات و رفتار باثبات تر و مطمئن تری است. بنابراین در زمان آشنایی پیش از ازدواج  از روبرو شدن با تنش نهراسید و توجه کنید فردی که قصد ازدواج با او را دارید چگونه این تنش را رفع می کند.

طول مدت آشنایی قبل از ازدواج

6.طول مدت دوران آشنایی دختر و پسر قبل از ازدواج

طول مدت آشنایی قبل از ازدواج نباید آنقدر کوتاه باشد که فرصت شناخت و کسب اطلاعات مورد نیاز نداشته باشید. همچنین آنقدر هم نباید طولانی باشد که هر دو طرف خسته و کلافه شوند. برای دوران آشنایی دختر و پسر پیش از ازدواج، شاید یک  دوره زمانی 5 الی 6 ماهه برای تصمیم برای شروع فرایند خواستگاری و ازدواج مناسب باشد. ولی طولانی شدن این دوره آموزشی خطر ایجاد وابستگی عاطفی و بوجود آمدن انتظارات بی مورد را زیاد می کند. بنابراین سعی کنید در طی مدت 6 ماه با بررسی دقیق و کسب اطلاعات مفید تصمیم بگیرید که آیا اجازه شروع فرایند ازدواج بدهیم یا نه. توجه داشته باشید منظور از فرایند ازدواج مراحل آن است که شامل مراسم خواستگاری، مشاوره پیش از ازدواج، بله برون و مهر برون، عقد و عروسی است. این فرایند ازدواج خود ممکن است یک الی دو سال طول بکشد، که در این دوره دختر و پسر شناخت کامل و عمیق تری نسبت به هم پیدا می کنند. باید در نظر داشت که اجازه شروع فرایند ازدواج به معنای موافقت کامل به ازدواج نیست و نباید فکر کنیم تصمیم نهایی گرفته شده است. بله دختر و پسر با شروع این فرایند با وارد مرحله ای از ازدواج شده اند که از نزدیک با خانواده های یکدیگر آشنا می شوند و عمق رابطه بیشتر از مرحله آشنایی می شود. بنابراین احتمال دارد که فرد در این مرحله با واقعیت های روبرو شود که کاملا از ازدواج  با فرد مورد نظر منصرف شود. بنابراین توجه داشته باشید شما تا قبل از جاری شدن صیغه ی عقد می توانید تصمیم بگیرید با دختر یا پسر مورد نظر خود ازدواج کنید یا نه.

7.در طول مدت آشنایی قبل ازدواج صبور باشید و عجله نکنید

نکته آخر داشتن صبر کافی در زمان آشنایی پیش از ازدواج است. عجله کردن باعث می تواند به یکسری نشانه ها و اطلاعات مهم را جا بیندازیم و بخوبی به آنها توجه نکنیم. باید توجه داشته باشید تصمیمی که برای ازدواج می گیرید مربوط به باقی زندگی شما است و به امید خدا قرار است با این تصمیم زمانی زیادی را در کنار فرد دیگری ادامه زندگی دهید. بنابراین ارزش صبوری و تأمل زیاد را دارد. صبورانه با اطلاعات و نشانه های رفتار بر خورد کنید و در صورت لزوم از متخصصین امر ازدواج مشاوره بگیرید.

مشاوره پیش از ازدواج

با مشاوره ازدواج دوران آشنایی قبل از ازدواج را تکمیل کنید

توجه داشته باشید برای اینکه بدانید در دوران آشنایی چه بگوییم، همچنین برای برداشت و تفسیر درست از اطلاعات بدست آورده شده ،از فردی که قصد ازدواج با وی را دارید، نیاز به نظر یک متخصص دارید.  شما از متخصصان امر ازدواج می توانید سوالات زناشویی قبل از ازدواج، شرایط آشنایی قبل از ازدواج در اسلام و همچنین آشنایی قبل از ازدواج به سبک اسلامی را جویا شوید. بنابراین پس از طی شدن دوره ی آشنایی قبل ازدواج و پس از اول جلسه ی خواستگاری بهتر است دختر و پسر به مشاور پیش از ازدواج مراجعه کنند و با به اشتراک گذاشتن دستاوردهای اطلاعاتی این دوران با مشاوره نظر و تحلیل وی را در مورد مناسب بودن این ازدواج جویا بشوند. یکی از این متخصصان آقای حامد یزدخواستی است که دارای چندین سال سابقه فعالیت در زمینه ی خانواده و ازدواج است. اگر قصد مشاوره تلفنی با ایشان را دارید، می توانید با کلیک بر اینجا از طریق سایت و اپلیکیشن اسنپ دکتر از ایشان مشاوره بگیرید. اگر هم از شهروندان عزیز اصفهانی هستید می توانید برای رزو وقت با شماره همراه 09367889355 تماس بگیرید.

4 پاسخ

تعقیب

  1. […] در جلسات مشاوره ازدواج در اصفهان و شهرهای دیگر  در زمان آشنایی یا دوستی قبل از ازدواج است. در ادامه سعی کرده ایم […]

  2. […] هدف اصلی دوران آشنایی قبل از ازدواج یا دوستی های پیش از ازدواج، بررسی همین معیارها ویژگی […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره

جدول کاری

از میان زمان‌های زیر تماس بگیرید

مشاور حامد یزدخواستی در ساعات زیر در خدمت شما کاربران عزیز است