وبلاگ - آخرین اخبار
دعوای زن و شوهر

دعوا و بحث بین زن و شوهر یکی از مسائلی است که در برخی از موارد باعث جدایی و فروپاشی یک خانواده می شود. به همین علت است که بسیاری از روانشناسان و متخصصین تاکید می کنند قبل از اینکه دیر شود، علت دعوای زن و شوهر به درستی بررسی شده و خیلی زود نسبت به درمان و رفع آن اقدام شود. در ادامه این مقاله از سایت حامد یزدخواستی با عوارض عدم درمان دعوای زن و شوهر بیشتر آشنا شده و دلایل بحث بین آن ها را نیز بررسی می کنیم. در آخر نیز راهکارهای مناسب برای حل این مشکل را بیان خواهیم کرد.

عدم بررسی علت دعوای زن و شوهر چه عواقبی در پی دارد؟

وجود دعوا بین زوجین به خصوص در ابتدای زندگی مشترک امری طبیعی است. این مشکلات تا زمانی ادامه دارد تا افراد به درجه مناسبی از پختگی در روابط بین فردی برسند تا بتوانند یکدیگر را درک کرده و راه حل مناسبی برای حل مشکلاتشان پیدا کنند. اما گاهی کنترل دعوای زناشویی توسط زن و مرد غیر ممکن می شود. به طوری که بحث بین آن ها تقریبا دائمی بوده و تنش های بین آن ها بسیار شدید و همراه با بروز خشم و داد و فریاد است. عدم بررسی علت دعوای زن و شوهر می تواند آسیب های جدی به رابطه بزند. از مهمترین عوارض دعوای زن و شوهر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

عدم بررسی علت دعوای زن و شوهر چه عواقبی در پی دارد؟

  • سلامت روان کودکانی که در خانواده های پر از تنش زندگی می کنند در معرض خطر است. به خصوص کودکان زیر 8 سال که شخصیت کودک در حال شکل گیری است و در مرحله حساسی به سر می برد.
  • تشدید دعوای زن و شوهری و وجود بحث های متعدد بین آن ها، خود باعث افزایش تنش در خانواده می شود. چرا که باعث تشدید احساس خشم زن و شوهر از یکدیگر می شود. در چنین شرایطی ظرفیت افراد در تحمل مشکلات و مسائل مختلف نیز کاهش پیدا می کند.
  • عدم بررسی علت دعوای زن و شوهر و حل نشدن مشکلات بین آن ها، میزان محبت و صمیمت میان آن ها را کاهش می دهد. در نتیجه در بسیاری از موارد همین مورد باعث جدایی زن و شوهر از یکدیگر می شود.
  • پژوهش های مختلفی نشان داده است عدم بررسی علت دعوای زناشویی وافزایش فشار عصبی در اثر دعواهای زیاد در خانواده ها، باعث افزایش فشار خون، بیماری های عصبی و قلبی و عروقی می شود.
  • عدم بررسی علت دعوای زیاد زن و شوهر باعث افزایش بیماری های روانی مانند افسردگی، اضطراب و حتی تشدید بیماری هایی مانند وسواس می شود.

علت دعوای زن و شوهر چیست؟

برای اینکه بتوانیم مناسب ترین راه حل دعوای زن و شوهر را پیدا کنیم باید ابتدا بدانیم علت دعوای زن و شوهر چیست. دلایلی که در ادامه بیان می شود ممکن است تنها علت اختلافات زناشویی نباشد. چرا که در بسیاری از مواقع چندین مورد با هم باعث ایجاد تنش در خانواده می شود. مهمترین آن ها عبارت است از:

علت دعوای زن و شوهر چیست؟

1- ابتلای یکی از زوجین به بیماری های روحی و جسمی

از جمله مهمترین علت دعوای مکرر زن و شوهر، بیماری یکی از زوجین است. به طور مثال ازدواج با فرد دیابتی، ازدواج با افرادی که به بیماری های روانی دردسر ساز دچار هستند، ازدواج با فرد وسواس فکری می تواند تنش های زیادی را در خانواده به وجود بیاورد. در چنین شرایطی قطعا باید با یک مشاور گفتگو کرد.

2- عدم وجود صمیمت و درک متقابل

مهمترین دلیل دعوای زناشویی، نبود صمیمت، نقاط مشترک و درک متقابل است. زمانی که زن و مرد نتوانند درست با هم صحبت کنند و گفتگو کنند قدرت تحمل یکدیگر و اشتباهات همسرشان را هم ندارند. اختلاف سن مناسب ازدواج، تفاوت فرهنگی و سطح خانوادگی می تواند علت این مشکل باشد.

3- عدم مسئولیت پذیری و تعهد یکی از زوجین

از جمله مهمترین علت دعوای زن و شوهر، رد مسئولیت یکی از زوجین است. بی خیالی یکی از زوجین، انجام ندادن وظایفش در بیرون یا دورن خانه و خیانت یکی از زوجین باعث بروز بی نظمی های زیادی در زندگی زناشویی و بحث های بسیار زیادی می شود.

4- اختلاف دیدگاه و تفکر به مهمترین علت دعوای زن و شوهر

اگر به سوالات آشنایی قبل از ازدواج دقت نشود، باعث تفاوت دیدگاه، اختلاف سلیقه و تفکر و اختلاف عقیدتی و مذهبی بین زن و شوهر می شود. همین اختلافات باعث بروز مشکلات بسیاری در خانواده شده و بحث های سطحی یا جدی شدیدی را ایجاد می کند. در چنین شرایطی باید سعی کنید به درک متقابلی از هم برسید.

اختلاف دیدگاه و تفکر به مهمترین علت دعوای زن و شوهر5- مشکلات مالی

در بسیاری از مواقع سخت شدن شرایط زندگی و کم شدن قدرت مالی خانواده ها علت دعوای زن و شوهر است. در چنین شرایطی زوجین باید سعی کنند با یکدیگر همکاری کنند. گاهی لازم است هر دوی آن ها کار کرده تا از یک بحران مالی گذر کنند.

6- اختلاف بر سر تربیت فرزندان

هر خانواده ای زمان بررسی علت دعوای زن و شوهر، باید به موضوع بچه ها نیز فکر کند. اگر زن و مرد ندانند چطور با کودکان خود رفتار کنند یا بر سر تربیت کودکان خود اختلاف سلیقه و عقیده داشته باشند، دعواهای بسیاری در این زمینه دارند. به خصوص اگر مساله ازدواج با مرد بچه دار یا زن بچه دار باشد.

7- اعتیاد به مشروبات الکلی یا مواد مخدر

اعتیاد به هر نوع مواد مخدر یا مشروبات الکلی باعث تغییر خلقیات، از دست دادن کنترل فرد، بروز خشونت های خانگی و بی مسئولیتی فرد در بسیاری از مواقع می شود. همین مساله باعث بروز دلسردی، دعوا و بحث بین زن و مرد و پاشیدگی خانواده ها از هم می شود.

8- دخالت های خانواده ها و اطرافیان

یکی از دلایل مهم دعواهای بین زن و شوهر در جامعه ما، مخالفت خانواده با ازدواج، دخالت های بی مورد آن ها در زندگی زناشویی یا وابستگی یکی از دو طرف به والدین است. متاسفانه عدم بررسی علت دعوای زن و شوهر در چنین مواردی حتی ممکن است منجر به طلاق شود.

برای کم شدن دعواهای زوجین چه کارهایی لازم است انجام دهیم؟

برای کم شدن دعواهای زوجین چه کارهایی لازم است انجام دهیم؟

علت دعوای زن و شوهر هر چه باشد، باید مراقب باشید خیلی ادامه دار نشود. بنابراین بهترین کار این است که پس از بررسی علت دعوای خانوادگی، نسبت به درمان آن اقدام کنید. پیش از اینکه از مشاور یا افراد دیگر برای حل این مساله کمک بخواهید، بهتر است کمی در رفتار و گفتار خود تغییر داده و نکات زیر را به کار ببرید:

  • حتی در میان بحث ها و دعواها سعی کنید به یکدیگر احترام بگذارید. به طور مثال می توانید به جای تو از شما استفاده کنید.
  • از خرد کردن شخصیت همسرتان خودداری کنید. بنابراین بهتر است پیش از اینکه در اثر عصبانیت شروع به برچسب زدن کنید، به فرد توهین کرده یا حرف های ناراحت کننده به همسرتان بزنید، کمی مکث کنید و فکر کنید.
  • از رجوع به گذشته و علت دعواهای گذشته خودداری کرده و روی موضوعی در حال حاضر پیش آمده است تمرکز کنید.
  • قبل از اینکه با انتقادات پی در پی و گفتن نکات و نقاط منفی باعث تشدید دعوا شوید، سعی کنید به موارد مثبت و برخوردهای مناسب همسرتان نیز اشاره کنید.
  • گاهی مهمترین علت دعوای زن و شوهر، نداشتن گوش شنواست. در چنین مواقعی زن یا مرد یا هر دو سعی می کنند بدون گوش دادن به حرف های طرف مقابل، تنها مشکلات خود را بیان کنند. برای درمان دعوای زناشویی بهتر است شنونده خوبی باشید.
  • برخی مواقع علت دعوای زن و مرد، نگفتن مشکلات و ناراحتی ها و جلوگیری بی موقع از بحث است. هیچگاه قبل از نتیجه گیری و با اجبار بحث را متوقف نکنید.
  • داشتن درک مقابل می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند. بنابراین بهتر است در میان بحث ها، خودتان را جای همسرتان بگذارید و کمی جهان را از زاویه دید او نگاه کنید.
  • هرگز در میان دعوا همسرتان را به طلاق و جدایی تهدید نکنید.
  • علت دعوای بین زن و شوهر هرچه باشد نباید دست به خشونت کلامی و بدنی بزنید.
  • بعد از دعوای زناشویی سعی کنید از آنچه دیده و شنیده اید تجربه کسب کنید.

حل مشکلات خانواده

برای بررسی دقیق علت دعوای زن و شوره چه کار کنیم؟

اگر با وجود تمام اقداماتی که در بالا گفته شد باز نتوانستید مشکلات و دعواهای خانوادگی خود را حل کنید، باید به یک مشاور یا متخصص رواشناسی دعوای زناشویی مراجعه کنید. اگر به دنبال یک متخصص خوب هستید می توانید به آقای حامد یزدخواستی مراجعه کنید. ایشان تخصص، دانش و تبحر کافی در زمینه مشاوره های لازم جهت ازدواج و انجام تست های مربوطه، مشاوره های دیگر در زمینه زوج درمانی، سن مناسب ازدواج، خانواده، استعداد یابی، انتخاب شغل را به همراه سایر تست های روانشناسی و شخصیت شناسی انجام می دهند. برای انجام این مشاوره تلفتی می توانید با کلیک بر اینجا از طریق سایت و اپلیکیشن اسنپ دکتر از ایشان مشاوره بگیرید. همچنین شهروندان عزیز اصفهانی، می توانید برای مشاوره ازدواج و خانواده حضوری و  رزو نوبت اینجا کلیک کنید.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره

جدول کاری

از میان زمان‌های زیر تماس بگیرید

مشاور حامد یزدخواستی در ساعات زیر در خدمت شما کاربران عزیز است