وبلاگ - آخرین اخبار
مخالفت خانواده با ازدواج

مخالفت خانواده با ازدواج دختر و پسر، یکی از مشکلاتی است که بر سر راه زندگی مشترک افراد است. این مخالفت ها به دلایل بسیار مختلفی به وجود می آید که ممکن است حتی از فرهنگی به فرهنگ دیگر و شهری به شهر دیگر متفاوت باشد. اما اینکه چطور با این مخالفت خانواده با ازدواج روبرو شویم مساله بسیار مهمی است. در این مقاله از سایت حامد یزدخواستی قصد داریم به بررسی اهمیت رضایت والدین با ازدواج دختر و پسر، دلایل مخالفت آن ها و راه های روبرو شدن با این نارضایتی ها بپردازیم.

اهمیت رضایت والدین و دلایل مخالفت خانواده با ازدواج

رضایت خانواده در ازدواج هنوز در فرهنگ و در عرف حاکم بسیار مهم است. به طوری که هنوز هم بسیاری از افراد بدون رضایت والدین خود اقدام به برگزاری مراسم خواستگاری نکرده و بسیاری از والدین نیز با مشاهده مخالفت والدین طرف مقابل، تشکیل زندگی مشترک را منتفی می دانند. اما بهتر است قبل از اینکه دلایل مخالفت خانواده با ازدواج را بدانیم،یا به دنبال دلایلمخالفت خانواده پسر با ازدواج در نی نی سایت و سایت های دیگر بگردیم، با اهمیت رضایت والدین بیشتر آشنا شویم:

  • ممکن است مشکلات مالی و عاطفی مابین دختر و پسر در آینده به دلیل عدم حمایت خانواده ها بیشتر شود.
  • مخالفت والدین دختر با ازدواج، به دلیل وابسته بودن دختر به خانواده می تواند نقش موثری در کاهش کیفیت زندگی مشترک داشته باشد.
  • مخالفت والدین می تواند در آینده نقطه آغازین دخالت های آن ها در زندگی مشترک و دامن زدن به مشکلات عاطفی بین دختر و پسر شود.
  • مخالفت والدین می تواند مخالفت های وسیعی را بین دو خانواده ایجاد کند و فشار مضاعفی را برای دختر و پسر به وجود بیاورد.

مناسب نبودن اختلاف سنی

مهمترین دلایلی که باعث بروز مخالفت خانواده با ازدواج می شود عبارت است از:

مناسب نبودن اختلاف سنی یا نامناسب بودن سن ازدواج

از جمله مهمترین معیارهای مخالفت خانواده با ازدواج دختر و پسر، اختلاف سن مناسب ازدواج است. چرا که بیشتر اعتقاد دارند برای یک ازدواج موفق، پسر باید 5 تا 7 سال بزرگ تر از دختر باشد. این معیار غلط نیست. اما دلیل بر این نمی شود که اگر این اختلاف بیشتر باشد یا دختر بزرگ تر از پسر باشد به طور قطع نهایتا ازدواج منجر به طلاق می شود. همچنین گاهی از نظر والدین یکی از دو طرف، سن مناسب ازدواج را ندارند.

مخالفت خانواده با ازدواج به دلیل ظاهر دختر و پسر

گاهی خانواده ها ملاک هایی برای ظاهر دختر و پسر دارند. به همین دلیل نیز با معرفی شخصی که دختر و پسر برای ازدواج خود مناسب می داند، ممکن است یکی از آن ها سخت با این انتخاب مخالفت کند. به طور مثال گاهی مخالفت خانواده با ازدواج به دلیل کوتاه بودن قد یا رنگ پوست شخص است.

اختلاف فرهنگی و طبقاتی بین خانواده ها

از دیگر مواردی که باعث مخالفت خانواده با ازدواج پسر و دختر می شود، تفاوت فرهنگی، طبقاتی و مذهبی بین خانواده هاست. این مساله به خصوص در ایران بسیار شایع است. در چنین مواقعی یکی از خانواده ها، وضعیت مالی بهتری دارند، از لحاظ فرهنگی و جایگاه اجتماعی بالاتر هستند، مذهبی ترند یا اهل یک شهر یا حتی کشور دیگر هستند. به همین دلیل یکی از خانواده ها یا هر دوی آن ها این ازدواج را مناسب نمی دانند.

مخالفت ازدواج به دلیل ناشناخته بودن

مخالفت خانواده با ازدواج به دلیل ناشناخته بودن فرد و ترس از جدایی

برخی از والدین به طور کلی دید منفی نسبت به ازدواج دارند. این ممکن است به دلیل تجربه تلخ طلاق در خانواده ها یا به دلیل ترس از ناشناخته بودن افراد باشد. در چنین شرایطی آن ها نمی توانند هیچ عیبی روی دختر یا پسر بگذارند، تنها به دلایل کلی، مخالف خود را ابراز می کنند.

مخالفت خانواده با ازدواج به دلیل در نظر داشتن فرد مناسب دیگر

یکی از دلایل مخالفت خانواده با ازدواج در میان ایرانیان، در نظر داشتن فرد مناسب دیگر برای پسر یا دخترشان است. در چنین شرایطی تنها به معیارهای خود نگاه می کنند و سعی می کنند فرزند خود را با آوردن دلایل بسیاری از ازدواج منصرف کنند. حتی در بسیاری از مواقع فردی که مناسب ازدواج فرزند خود می دانند اصلا مناسب نیست.

مخالفت خانواده با ازدواج فامیلی

بر خلاف گذشته، در حال حاضر بسیاری از خانواده ها با ازدواج فامیلی مخالف هستند. مخالفت خانواده با ازدواج فامیلی نیز مشکلاتی است که ممکن است برای بچه ای که ثمره این ازدواج است پیش بیاید یا اختلافاتی است که احتمالاباعث از هم پاشیدگی کل خانواده می شود.

مخالفت خانواده با ازدواج با دختر مطلقه یا پسر مطلقه

در حال حاضر با بالا رفتن میزان طلاق در خانواده ها، ممکن است فرد مناسبی که دختر و پسر برای خود پیدا کرده باشد، یکبار ازدواج کرده و جدا شده باشد. اما به دلیل حل نشده بودن این مساله در میان والدین، در بسیاری از مواقع مخالفت خانواده با ازدواج با زن مطلقه یا پسر مطلقه بسیار جدی است.

بچه دار بودن یکی از دو طرف

مرگ یکی از زوجین یا طلاق، از جمله دلایلی است که یک بچه به صورت تک والدی بزرگ می شود. در چنین شرایطی اگر دختر یا پسری قصد ازدواج با زن یا مرد بچه دار را بگیرد، ممکن است با مخالفت والدین خود مواجه شود.

هنگام مخالفت خانواده با ازدواج بهترین کار چیست

هنگام مخالفت خانواده با ازدواج بهترین کار چیست؟

گام بعدی پس از شناخت دقیق دلایل مخالفت خانواده با ازدواج شما، این است که بدانید دقیقا چه کاری را انجام داده و از بروز چه اتفاقات و رفتارهایی جلوگیری کنید. چرا که رفتار و گفتار شما می تواند به راحتی اوضاع را بهبود بخشیده یا بر عکس باعث پیچیده تر شدن آن شود. برخی از مهمترین این موارد عبارتند از:

  • بدون درگیری و دعوا، در مورد نیازهای و وابستگی های عاطفی خود با والدین خود صحبت کنید.
  • والدین فرد مقابل را از محکم و مصمم بودن خود مطمئن کنید.
  • در مورد علل مخالفت والدین با ازدواج با آن ها صحبت کرده و سعی کنید به صورت منطقی آن مشکلات را در ذهنشان حل کنید.
  • بلوغ و مسئولیت پذیری خود را در رفتار و گفتار خود نشان دهید.
  • از آن ها بخواهید مطالب مفید در مورد مخالفت خانواده با ازدواج دکتر هلاکویی و متخصصین دیگر را گوش دهند.
  • با خانواده خود در مورد معیارهای خود و مشکلاتی که با معیارهای آن ها دارید صحبت کنید.
  • از وجود افرادی که بر والدینتان نفوذ دارند استفاده کنید و اجازه دهید آن ها پدر و مادرتان را راضی کنند.
  • در صورت مخالف بودن هر دو والدین، یکی از دو طرف را که با شما صمیمی تر است را راضی کنید.
  • دلایل منطقی را بپذیرید و این اطمینان را به والدین بدهید که در مورد آن ها فکر می کنید.
  • درست است که باید بر تصمیم خود پافشاری کنید، اما از بروز رفتارهایی مانند قهر و ترک خانه خودداری کنید.

با وجود مخالفت خانواده بر تصیمیم حود پا بر جا بمانم

با وجود مخالفت خانواده با ازدواج می توان بر تصمیم خود پابرجا بود؟

سوالی که اینجا مطرح می شود این است که اگر با وجود انجام تمام کارهایی که در بالا برای حل مخالفت خانواده با ازدواج گفته شد، باز والدین دختر یا پسر یا هر دوی آن ها بر نارضایتی خود پافشاری کردند چه باید کرد. ابتدا باید در نظر بگیرید که مخالفت آن ها برای چیست. چرا که در برخی از مواقع این مخالفت بسیار منطقی و به نفع دختر و پسر است. به طور مثال ممکن است پسر بسیار مسن تر بوده یا به بلوغ فکری نرسیده باشد. در چنین شرایطی بهتر است به یک متخصص و مشاور پیش از ازدواج مراجعه کرده و مساله را با او در میان بگذارید تا نظر یک فرد متخصص را نیز بشنوید.

یکی از بهترین مشاورین پیش از ازدواج و خانواده، آقای حامد یزدخواستی است. ب برای انجام این مشاوره تلفتی می توانید با کلیک بر اینجا از طریق سایت و اپلیکیشن اسنپ دکتر از ایشان مشاوره بگیرید. همچنین شهروندان عزیز  اصفهانی، می توانید برای مشاوره ازدواج حضوری و  رزو نوبت اینجا کلیک کنید. پس از شنیدن سخنان مشاور اگر متوجه شدید نظر او با نظر والدینتان یکی است، بهتر است از ازدواج با شرایط موجود اجتناب کنید. اما اگر از نظر مشاور ازدواج شما بلامانع بود بهتر است با والدین در مورد نظر مشاور صحبت کرده و آن ها را از همه نظر مطمئن کنید. در صورتی که باز با مخالفت خانواده با ازدواج مواجه شدید، تنها در صورتی که وابستگی مالی و عاطفی به والدین نداشته باشید و به بلوغ فکری رسیده باشید می توانید خانواده را از جدی بودن تصمیمتان با خبر کنید.

3 پاسخ

تعقیب

  1. […] مطرح کنید. در صورتی که تصمیمتان درست بود نیز باید دلایل مخالفت خانواده با ازدواج با مردی که فرزند دارد را بشنوید و سعی کنید رضایت آن ها […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره

جدول کاری

از میان زمان‌های زیر تماس بگیرید

مشاور حامد یزدخواستی در ساعات زیر در خدمت شما کاربران عزیز است