اگر اعتماد به نفس داشته باشید می توانید دیگران را به طور کاریزماتیک جذب کنید. این جادو در درون هرکسی وجود دارد و خاص آن شخص است. اعتماد به نفس در رابطه قدرت شکستناپذیرتان است. هر فردی دارای این قدرت درونی است، فقط باید ریسک کند و آن را نشان دهد. اعتماد به نفس در رابطه عاطفی اهمیت بسیار ی دارد. حفظ تعادل در رابطه بسیار مهم است و اعتماد به نفس پایین در رابطه می تواند به این تعادل آسیب بزند. برای افزایش اعتماد به نفس در رابطه عاشقانه و پیشگیری از اشتباهات احتمالی، سایت حامد یزدخواستی به شما کمک خواهد کرد تا هم نشانه های کمبود اعتماد بنفس در رابطه را بشناسید و هم راه های افزایش اعتماد به نفس در رابطه را یاد بگیرید.
نشانههای عدم اعتماد به نفس در رابطه
نداشتن اعتماد به نفس در رابطه می تواند به هر رابطه ای آسیب بزند. اعتماد به نفس پایین البته نشانه هایی دارد و با شناختن به موقع این نشانه هامی توان این ضعف را جبران کرد. در ادامه چند نشانه احتمالی از نبود اعتماد به نفس کافی در رابطه را بیان می کنیم:
- عذر خواهی زیاد: عذرخواهی مداوم برای همه چیزبازتابی از پایین بودن حس عزت نفستان است.
- ترس از است دادن فرد مورد علاقه: افرادی که احساس ناامنی و بیاعتمادی میکنند و اعتماد به نفس پایینی دارند، احساس میکنند که لیاقت عشق و ارزش دوست داشته شدن را ندارند و از از دست دادن عشقشان میترسند. این ترس مداوم باعث سماجت و پافشاری بیدلیل شان میشود و نهایت تلاششان را میکنند تا دودستی به چیزی بچسبند که نگران از دست دادنش هستند.
- اجازه خواستن زیاد و کنترل رفتار خود را به دست دیگری دادن: باید بدانید که تفاوت شگرفی بین تبادل نظر و اجازه خواستن وجود دارد افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند زیاد اجازه میگیرند. رفتارهای اختیاردهنده یکی دیگر از نشانه های اعتماد به نفس پایین است به این معنا که در همه امور اختیارتصمیم و عمل را به دیگری واگذار کنید.
اعتماد به نفس پایین را توجیه نکنید
گاهی افراد اعتماد به نفس پایین خود را با کلمات فریبنده ای چون عاشق بودن و دوست داشتن توجیه میکنند. از این نمونه ها موارد وابستگی است. وابستگی غالباً زمانی رخ میدهد که هر دو همسر اعتماد به نفس پایینی داشته باشند و به این معنا است که شما بیش از حد به هم وابسته میشوید. زوجهای وابسته هیچ وقت بدون هم جایی نمیروند. حس میکنند که نمیتوانند بدون هم زندگی کنند یا شرایط را به گونهای فراهم میکنند که بتوانند حتماً با هم کار کنند. این در حالی است که افراد با اعتماد به نفس هویت فردی و استقلال خودشان را حفظ میکنند. خودپسندی و گستاخی، دروغگویی و حساسیت بیش از حد از دیگر نشانه های کمبود اعتماد به نفس است که گاهی زیر نقاب عشق توجیه میشود.
آیا من اعتماد به نفس پایینی دارم؟
اگر هیچ وقت برای زندگیتان تصمیم نمیگیرید، چون از تصمیمگیری میترسید یا چون نگران هستید که مبادا همسرتان تصمیمهایتان را دوست نداشته باشد، اعتماد به نفس به شدت پایینی دارید. اگر حد و مرزی تعریف نکنید، یعنی این که به همسرتان نمیگویید که چطور میخواهید با شما رفتار کند اعتماد به نفس پایینی دارید . اگر اعتماد به نفس پایینی داشته باشید، آنقدر از از دست دادن همسرتان میترسید، که درباره طرز رفتار او با خودتان هیچ حرفی نمیزنید و تمام رفتارهای او، حتی ناپسند را قبول میکنید.اگر بعد از شروع رابطه دیگر کارهای مورد علاقهتان را انجام نمیدهید، باید ببینید که این بیعلاقگی غیرمترقبه از چه موضوعی نشأت میگیرد. اگر شما هر کاری برای شادی همسرتان میکنید، اما او برای خوشبخت کردن شما هیچ زحمتی به خودش نمیدهد، احتمالاً اعتماد به نفس پایینی دارید. افراد با اعتماد به نفس پایین آنقدر نگران حفظ رابطه خود و راضی نگه داشتن همسرشان هستند که دیگر توانی برایشان باقی نمیماند که برای جلب رضایت دوستان و خانوادهشان نیز تلاش کنند.. اگر دائم حرفهایتان را اصلاح میکنید و تغییر میدهید، اگر همه چیز را فدای اهداف همسر خود میکنید ، اگر دایم وسواس درباره ظاهر خود دارید و دنبال جلب توجه بودن هستید نیازمند مراجعه به یک مشاور زوج درمانگر هستید تا بررسی کنند آیا در زمینه اعتماد بنفس در رابطه مشکل دارید یا نه؟
اثرات منفی کمبود اعتماد به نفس در رابطه عاشقانه
اگریکی از زوجین یا هر دو از کمبود عزت نفس رنج ببرد، حفظ یک رابطه سالم بینهایت دشوار میشود. همان طور که میدانید بیش از حد در رسانههای اجتماعی بودن و زیاده روی در پست گذاشتن در شبک های اجتماعی تاثیر منفی بر رابطه زناشویی دارد. اگر به عشقتان اعتماد دارید، نیازی نیست که آن را به جهانیان ثابت کنید و این ناشی از کمبود اعتماد به نفش شماست. دعوا و جر و بحث مداوم، بیاعتمادی به همسر، حسادت بیش از حد، ترس از نزدیکی، حساس و آسیبپذیر شدن تنها چند نمونه از پیآمدهای کمبود اعتماد به نفس در زندگی مشترک است. اعتماد به نفس پایین موجب غیرممکن شدن تبادل نظر و بحث سازنده درباره مشکلات زناشویی می شود. درگیری فکری زیاد و درنتیجه عدم حضور موثر در رابطه، کاهش رضایت و خشنودی زوجین، مخدوش شدن وجهه عمومی فرد در نظر همسرش، ترس از بر ملا شدن حقیقت وجودی و تظاهر گری در ارتباط با همسر، سرد شدن روابط زناشویی و نیز کمال گرایی بیش از حد و رفتار وسواس گونه در رابطه از دیگر پیامد های کمبود اعتماد به نفس در زندگی مشترک است.
راههای داشتن اعتماد به نفس در رابطه
همان طور که پیشتر هم گفته شد اعتماد به نفس در روابط اهمیت زیادی دارد. برای افزایش اعتماد به نفس در زندگی مشترک باید در ابتدا ریشه ترسهای خود را در خاطرات کودکیتان جستجو کنید. از خودتان بپرسید آیا واکنش ناشی از ترستان به انتقادهای همسرتان سرزنشهای پدرتان را در دوران کودکی به یادتان میآورد؟ آیا وقتی همسرتان در وسط جمله حرفتان را قطع میکند و میرود، مادرتان را به یاد میآورید که در سن ۶ سالگی بدون توجه به اشکهایتان شما را تنها گذاشت؟ یادتان باشد احساسات منفی گذشته را به زندگی مشترکتان وارد نکنید. اگر توانستید نقطهها را به درستی به هم وصل کنید و تصویری واضح به دست بیاورید،. حالا وقت آن است مدتی با خودتان و احساساتتان خلوت کنید و تمام احساسات منفی را به گذشته، در همان جایی که به آن تعلق دارند، پشت سر بگذارید و به راه خودتان ادامه بدهید. رفتارهای عزت مندانه خود را مرور کنید و با تکرار رفتارهای عزتمندانه اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.
نشانه های اعتماد به نفس بالا
برای عشق ورزیدن باید هر کسی را همانطوری که هست بپذیرید، چرا که ارزشها همیشه نسبی هستند. افراد با اعتماد به نفس بالا خیلی خوب میدانند چگونه خودشان را دوست بدارند و بپذیرند. افراد با اعتماد به نفس بالا به خوبی آگاه هستند که چه چیزی را میدانند و چه چیزی را نمیدانند. این مساله باعث میشود از همان لحظهای که شروع به صحبت میکنند، صدایشان با ثبات به نظر برسد. افراد با اعتماد به نفس بالا خیلی زود رنجیدهخاطر نمیشوند، چرا که ارزش خودشان را میدانند و به خوبی درک کردهاند این فقط خودشان هستند که تعیین میکنند چه شخصیتی باشند. افراد با اعتماد به نفس اگرچه اهل رقابت هستند، هیچوقت حسادت نمیکنند، بلکه از موفقیت دیگران هم خشنود میشوند. این افراد به خوبی میدانند چطور به اطرافیانشان انگیزه بدهند و تشویقشان کنند. یادگیری دائم به افراد با اعتماد به نفس کمک میکند تا نه تنها دیگران را بهتر درک کنند، بلکه خودشان را نیز بیشتر بفهمند و درک وسیعتری از زندگی پیدا کنند. این افراد هرچه بیشتر یاد میگیرند، کمتر دیگران را قضاوت میکنند.
داشتن اعتماد به نفس در رابطه با مردان
برای داشتن اعتماد به نفس بالایی در مقابل مردان برای یک رابطه عاطفی نخست قدر و ارزش خودتان را بدانید. هیچ وقت نگران قضاوت دیگران نباشید. بیش از حد رابطه را تحلیل نکنید. گاهی جرأت داشته باشید و مخالفت کنید. استقلال هویتی و شخصیتی داشته باشید. از بیان افکار و احساسات تان نترسید و با شهامت آنها را به زبان بیاورید. در رابطه عاطفی هدفمند باشید. ایرادگیر و کینه ای نباشید. در صورت اشتباه، عذرخواهی کنید. با دوستان هم جنس تان معاشرت کنید. در رابطه عاطفی کنترل گری نکنید اما به خودتان متکی باشید و یادتان باشد که از تمام کردن رابطه عاطفی ناسالم نترسید.
مشاوره اعتماد به نفس در رابطه با حامد یزدخواستی
وجود عزت نفس بالا باعث ایجاد تعادل و هماهنگی در همه زمینههای زندگی از جمله در روابط عاطفی و زناشویی میشود. اعتماد به نفس بالا باعث میشود در نظر همسرتان جذاب تر به نظر برسید و آرامش بیشتری را در زندگی مشترک تجربه کنید. از آنجایی که تقویت و بهبود اعتماد به نفس مهارتی قابل فراگیری است، با استفاده از راهکارهای پیشنهادی مشاوره و متخصص میتوان به سطح خشنودی و رضایت فردی و بین فردی را در زندگی مشترک افزایش داد. یکی از بهترین راههای افزایش اعتماد بهنفس مشاوره با یک روانشناس متخصص است. روانشناس با توجه به ویژگیهای شخصیتی شما، کمکتان میکند تا به بهترین نحو بتوانید در این مسیر قدم بردارید و به تبع آن، رابطه لذتبخشی را برای خود ایجاد کنید. شما میتوانید سوالات خود را در زمینه اعتماد به نفس در رابطه از حامد یزدخواستی بپرسید. وابستگی بیش از حد به همسر، عدم قاطعیت، مشخص نبودن مرزها، در میان نگذاشتن خواستههای خود با شریک عاطفی، خودقضاوتگریهای بی مورد، نداشتن شخصیت مستقل همه از نشانههای نداشتن اعتماد به نفس درارتباط با همسر است. فقدان این مهارت فردی در یکی از زوجین میتواند اثرات سوء فراوانی بر ابعاد مختلف زندگی مشترک زناشویی آن ها داشته باشد و حتی منجر به جدایی شود. در مقابل، افزایش حس اعتماد به نفس علاوه بر افزایش احساس رضایت و خشنودی شخصی فرد، به طرف مقابلش کمک میکند تا بتواند به همسرش بیشتر عشق بورزد. شهروندان عزیز اصفهانی، می توانید برای مشاوره ازدواج و خانواده حضوری و رزو نوبت می توانید با شماره 09134926851 تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.