زوج درمانی گروهی (در اصفهان) یکی از روش های درمانی برای برحل مشکلات رابطه ای زوجین است. روج درمانی گروهی (اصفهان) نکات مثبت زیادی دارد، از مهمترین آنها آشنایی با زوجینی که مشکلاتی مشابه مسائل شما دارند که با هم می توانید به اشتراک بگذارید و کمتر احساس تنهایی بکنید. دراین مقاله از سایت حامد یزدخواستی (خانواده درمانگر) در مورد زوج درمانی گروهی و فواید آن توضیحاتی ارائه می شود.
زوج درمانی چیست؟
به جلسات درمانی روانشناختی که به حضور زن و شوهر در اتاق درمان یک روانشناس زوجی انجام می شود، زوج درمانی گویندو باید این نکته در نظر بگیرید که در زوج درمانی هدف ترمیم و درمان الگوی ارتباطی آسیب دیده زوجین است، برعکس روان درمانی فردی که تمرکز بیشتر بر تعارض ها و مشکلات درون فردی است. همه ما در طول زندگی خود، مشکلاتی که سر راه زوجین قرار گرفته است را دیده ایم و شاهد اختلاف نظرات آن ها و حتی بحث، دعوا و ترک یکی از طرفین بوده ایم. بروز چنین اتفاقاتی چندان دور از ذهن و غیر طبیعی نیست. چرا که افرادی که وارد یک زندگی مشترک با فرد دیگر می شوند، هر کدام شخصیت، علائق، اولویت ها و رفتارهای مخصوص به خود را دارند. شاید بخاطر همین مسائل است که مشاوره قبل از ازدواج و انجام تست های شخصیت شناسی زوجی بسیار مهم است.
علاوه بر این در طول زندگی مسائل، موانع و مشکلاتی پیش می آید که گاهی باعث ایجاد چالشی بسیار جدی در زندگی افراد می شود. اما باید بدانیم زمانی که این اختلافات و بحث ها غیر قابل حل شدند و ایجاد حس تنهایی، تنفر، نا امیدی، فرسودگی روانی و ناکامی کردند، باید چند جلسه مشاوره زوج درمانی اصفهان، تهران یا شهر محل زندگی خود داشته باشیم. چرا که تنها یک فرد متخصص می تواند با بررسی مشکلات و دادن بهترین راه حل به بر طرف کردن این اختلافات و مشکلات کمک کند.
گروه درمانی چیست؟
گروه درمانی شکل دیگری از روان درمانی هست که جلسات درمانی آن بوسیله یک یا چند درمانگر هدایت می شود در تعداد مراجعان از یک نفر بیشتر است. این شکل از روان درمانی جمعی در مکان و مراکز مختلف از جمله در کلینیک های خصوصی، بیمارستان ها و سایر مراکز درمانی اجرا می شود. افزایش انگیزه های درمانی، بهتر شدن عملکردهای جمعی و اجتماعی، انطباق بهتر و ارتقا مهارت های بین فردی و اجتماعی ازاهداف مهم گروه درمانی است.
در بیشتر اوقات گروه درمانی به تنهایی اجرا می شود، ولی توصیه می شود این شیوه درمانی با یم برنامه درمانی جامع که درمان های فردی هم در نظر دارد، تلفیق شود. یک جلسه یک جلسه گروه تراپی با معرفی اعضای گروه و دلیل حضورشان در گروه درمانی آغاز میشود. همچنین ممکن است اعضای گروه در طول هر جلسه تجربیات و پیشرفت خود را از آخرین جلسه به اشتراک بگذارند. نحوه دقیق برگزاری جلسه و هرگونه فعالیت گروه درمانی تا حد زیادی به اهداف گروه و سبک درمانگر بستگی دارد.
روج درمانی گروهی چیست؟
با تعاریفی که از زوج درمانی و گروه درمانی شد، می توان گفت: زوج درمانی گروهی اجرا جلسات زوج درمانی با بیش از یک زوج و یک یا چند زوج درمانگر است. درمان گروهی زوج اهداف متعددی را در نظر دارد که از جمله این اهداف:
- گسترده کردن نگاه زوجین به مشکلات خود
- کاستن احساس تنهایی زوجین
- تقویت حس همدلی بین زوجین
- به اشتراک گذاری مشکلات ارتباطی
- رسیدن به راه حل های اکتشافی
- بهبود مهارت های بین فردی
- بهبود مهارت های ارتباطی
- تقویت حس حمایت اجتماعی در زوجین
قاعدتا حضور یک زوج در جلسات گروه درمانی، می تواند این آگاهی را به آنها بدهد که مشکلاتی که دارند تنها منحصر به آنها نیست، و زوج های دیگر هم از چنین مشکلاتی رنج می برند. این آگاهی به کاهش احساس تنهایی و جداماندگی کمک می کند و حس همدلی در بین زوجین را تقویت می کند.
زوج درمانی گروهی مبتنی بر طرحواره و روایت درمانی
زوج درمانی مبتنی بر طرحواره و روایت درمانی ، یک رویکرد درمانی تلفیقی از طرحواره درمانی و روایت درمانی است. در نظریه ی طرحواره ها کارشناسان بر این اعتقاد هستند، باورهای هسته ای افراد و نحوه مقابله با آنها یک الگوی شناختی، هیجانی و رفتاری را ایجاد می کتد که در گستره زندگی فرد سایه می افکند. اگر این طرحواره ها یا باورها ناسازگار باشد طبیعتا یک الگوی شناختی، هیجانی و رفتاری ناسازگار ایجاد می کنند که ممکن است را رابطه با همسر اختلال ایجاد کند. طرحواره های ناساز گار انواع مختلفی دارند، تعدادی از آنها در زیر ذکر شده اند:
- محرومیت هیجانی: محرومیت هیجانی به این باور اشاره دارد که نیازهای عاطفی اولیه شما هرگز برآورده نخواهد شد. این نیازها را میتوان در سه دسته تربیت، همدلی و حمایت قرار داد. پرورش به نیازهای نزدیکی، محبت یا عشق مربوط میشود. همدلی نیاز ما به احساس درک شدن است. حمایت نیاز ما به راهنمایی یا نصیحت و حفاظت است. این طرحواره اغلب در بزرگسالانی ایجاد میشود که والدین آنها به اندازه کافی به نیازهای عاطفی فرزندشان توجه نمیکردند.
- رها شدگی/ بی ثباتی: اگر ترس از رها شدن دارید، این یکی از طرحوارههای غالب شماست. به طور معمول، افراد دارای این طرحواره بر این باورند که به زودی هرکسی را که با او وابستگی عاطفی ایجاد کنند، از دست خواهند داد. راههای زیادی وجود دارد که این طرحواره میتواند در دوران کودکی ایجاد شود. آیا اختلالی در زندگی خانوادگی شما وجود داشته که به خصوص برای شخص شما مضر بوده باشد(مثلاً مرگ یک مراقب)؟ آیا والدینی داشتید که در رسیدگی به نیازهای شما درست عمل نمیکردند؟
- بی اعتمادی/ بدرفتاری: بی اعتمادی/بدرفتاری به این انتظار اشاره دارد که دیگران عمداً به نحوی از شما سوء استفاده کنند. افراد مبتلا به این طرحواره انتظار دارند دیگران به آنها صدمه بزنند، تقلب کنند، تحقیر کنند یا سوء استفاده کنند و اغلب ممکن است به این فکر کنند که ابتدا حمله کنند یا بعد انتقام بگیرند.
- انزوای اجتماعی/ بیگانگی: این طرحواره به این باور اشاره دارد که فرد از جهان منزوی است و یا بخشی از هیچ جامعه ای نیست. این باور اغلب ناشی از تجربیاتی است که در آن کودکان میبینند که با دیگران متفاوت هستند.
- نقص/ شرم: این طرحواره به این باور اشاره دارد که شما عمیقاً معیوب هستید و اگر دیگران نزدیکتان شوند متوجه این موضوع شده و شما را ترک خواهند کرد. این احساس ناقص بودن و ناکافی بودن اغلب منجر به احساس شرم شدید میشود. افرادی که این طرحواره را توسعه میدهند در خانههایی بزرگ میشوند که در آن یکی یا هر دو والدین بسیار انتقادی بودند و به فرزند خود این حس را منتقل میکنند که شایسته عشق نیستند.
- شکست: این طرحواره به این باور اشاره دارد که شما در زندگی شخصی، شغلی، مدرسه یا ورزش خود قادر به برتری و یا حتی عملکرد مانند همسالان خود نیستید. آیا در خانوادهای بزرگ شدهاید که هر نمرهای کمتر از 20 شکست خورده است؟ اگر در کودکی دائماً چنین تجربیاتی داشتهاید، ممکن است این طرحواره را ایجاد کرده باشید.
- وابستگی/ بی کفایتی: یکی دیگر از طرحواره های ناسازگار وابستگی است. این طرحواره به این باور اشاره دارد که شما قادر به انجام مسئولیتهای روزانه به اندازه کافی و مستقل نیستید. به طور کلی، کودکان مبتلا به این طرحواره توسط والدینشان تشویق نشدهاند که مستقل عمل کنند و در توانایی مراقبت از خود اعتماد به نفس ندارند.
- استحقاق/ بزرگمنشی: در این طرحواره این باور وجود دارد که شما بر دیگران برتری دارید. برخی ممکن است تمرکز اغراق آمیزی بر جزئیاتی داشته باشند که معتقدند این برتری را نشان می دهند (مثلاً بودن در میان ثروتمندترین یا موفق ترین). افراد دارای این طرحواره برای دستیابی به قدرت و کنترل درگیر این رفتارها هستند و اساساً به دنبال تأیید یا توجه نیستند.
- از خود گذشتگی/ ایثار: این طرحواره به فدا کردن بیش از حد نیازهای خود برای کمک به دیگران اشاره دارد. دلایل رایج، جلوگیری از ایجاد درد برای دیگران و اجتناب از احساس گناه به دلیل خودخواهی است. گاهی اوقات منجر به درک این موضوع میشود که نیازهای شما به اندازه کافی برآورده نمیشود و ممکن است نسبت به کسانی که برای آنها فداکاری میکنید، عصبانی شوید.
در روایت درمانی زوجین در یک تلاش مشترک، ابتدا روایت غالب آسیب زایی که طرحواره های ناکارآمد باعث ایجادش شده اند را کشف می کنند. پس از کشف و بینش پیدا کردن به این روایت غالب آن روایت پنهان و ترجیحی که براساس ارزش های زندگی مشترک آنها است را با هم دوباره پیدا و بازسازی می کنند. پس از این زوجین این روایت ترجیحی شفابخش را قطب نمای زندگی خود قرار می دهند و متناسب با آن مهارت های ارتباطی خود را تقویت می کنند و خود را برای زندگی مشترکی تازه توانمند می سازند.
زوج درمانی به همراه هیپنوتراپی
در فرایند زوج درمان گروهی زمان های رخ خواهد داد که زوجین یا یکی از آنها از خود مقاومت نشان می دهند؛ به عنوان مثال خانم همسر خود را بخاطر خطایی که انجام داده است نمی تواند ببخشد، با وجودی که علاقمند است به او و می خواهد واقعا او را ببخشد. خوب این یک تعارض مهم و مشکل زا در رابطه زوجی است. در جلسات گروه درمانی تلاش می شود با استفاده از هیپنوتراپی (توسط متخصص امر که دارای مجوز هیپنوتراپی است) بصورت بنادین این تعارض برطرف شود.
برای شرکت در جلسات گروه درمانی زوجی در اصفهان به کجا مراجعه کنیم؟
جلسات زوج درمانی گروهی مبتنی بر طرحواره و روایت درمانی به همراه هیپنوتراپی با همکاری دکتر شعربافچی (گروه روان شناختی یارا)، با درمانگری حامد یزدخواستی (زوج درمانگر) و دکتر نیلوفر قربانی (هیپنوتراپیست) در مطب دکتر شعربافچی انجام می شود. نکته قابل توجه است که ظرفیت این گروه درمانی بشدت محدود است و امکان شرکت همه زوجین مقدور نیست. بدین منظور ثبتنام در این درمان گروهی تنها با مصاحبه اولیه انجام می شود. زوجینی که تمایل دارند در این گروه درمانی زوجی شرکت کنند، برا کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام در مصاحبه اولیه عدد 5 را به شماره 09102037748 ارسال کنید.
مکان: اصفهان، خیابان شمس آبادی، نبش گوچه 14، مجتمع نور، واحد 307، مطب دکتر شعربافچی (گروه روانشناختی یارا)
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.